Musiksamling
Home | Tilbage | Pastorius | Zawinul | Less Pouls | Witchbrew | Musiksamling | Musik-klubben
 

www.steviewonder.org.uk

Mit musikkartotek har nok altid eksisteret ...

Allerede som 10-årig havde jeg en god gammel Philips spolebåndoptager, og der var altid en A4-mappe med en håndskrevet fortegnelse over, hvad der var på de forskellige spolebånd. En stor del skrevet på ubehjælpeligt engelsk ... jeg havde jo ikke engelsk i skolen endnu. De forskellige titler med Beatles kunne se ret spøjse ud ...

I konfirmationsgave fik jeg en en Philips transistor med indbygget cassettebåndoptager, og på "andendagsturen" til hovedstaden købte jeg bl.a. "indspillede cassettebånd" med Jimi Hendrix og Deep Purple. Transitoren blev "tunet" hos den lokale radioforhandler (Schwartzbach), så jeg kunne tilslutte eksterne højttalere ... Senere blev den skiftet ud med en lille DUX stereo-cassettebåndoptager med 2 højttalere !!

Jeg LÅNTE plader af venner samt på biblioteket og optog dem på cassettebånd (det var fuldt lovligt dengang). Først som 20-årig købte jeg min første pladespiller samt en B&O-radio med forstærker og 2 B&O højttalere (som jeg bl.a. bruger stadigvæk). Min første LP var "Electric guitarist" med John McLaughlin. Nu begyndte det at lyde af noget - men det varede nogle år, før jeg fik fat i en CD-afspiller. Den første CD-afspiller fik jeg foræret af Morten Kargaard efter hans første musik-turné-ferie til Japan. Jeg havde hjulpet ham med at søge div. fonde og legater for at finansiere turen.

Min første CD var en slags greatest hits med Mozart i anledning af et mountain bike-løb omkring hans fødeby Salzburg (Østrig), som jeg skulle deltage i og skrive om i Dansk Cyklist Forbund's blad. CD'en var en del af de gaver, som vi fik med hjem ... men jeg havde ikke nogen CD-afspiller før Kargaard kom hjem fra Japan med en til mig :-)

Jeg dyrker ikke Spotify så meget (men dog lidt for at gennemlytte nye udgivelser, inden jeg evt. køber dem), og der er hundredvis af (gratis og lovlige) radiokanaler på nettet i forskellige genrer f.eks. via iTunes - eller prøv at bestille CD'er på BIBLO, som jeg bruger flittigt selv: www.bibliotek.dk - den gamle musik er jo alligevel den bedste :-) men man kan faktisk også bestille helt nye udgivelser !
 

PS: Jeg downloadede dog hele Stevie Wonder's CD "A Time To Love" - hans første i 10 år - på udgivelsesdagen på Internettet: 27-9-2005  (3 uger før den kom i butikkerne i USA) >>> Og så gik der 15 år, før der atter kom nyt fra Stevie. To singler som bl.a. kæmper for at slippe af med The Donald snart ...

Faktisk er jeg blevet ret vild med klassisk musik og jazz-samba/bossa samt argentinsk musik - men selvom jeg nu har været over 50 år på planeten, så synes jeg stadig at Dizzy Mizz Lizzy er fede og hører stadigvæk Weather Report (når jeg er alene hjemme) ! Jeg hører dog nok allermest jazz & klassisk musik ... via Internettet, iTunes og CD'er.

Favoritter pop/rock: Paul Simon, Lisa Nilsson, Steely Dan, Kim Larsen, Beatles, Stevie Wonder, Bo Kaspers Orkester m.fl.

Jazz: Bill Evans, Keith Jarret, Miles Davis, Stan Getz, Paul Desmond, NHØP, Ben Webster, Pat Metheny, Richard Galliano m.fl.

Klassisk musik: Debussy, Ravel, Grieg, Sibelius, Chopin, Erik Satie, Schumann, Schubert, Mozart, Beethoven og Camille Saint-Saëns... m.fl. Er især glad for solo-piano og solo-guitar samt trioer og kvartetter med piano/strygere :-) En blæser-kvartet kan også godt snige sig ind i samlingen ...

Min musiksmag viser sig formentlig til dels på nedenstående liste (PDF-fil) ... som også indeholder ting tilbage fra min konfirmationstid :-)

Kartoteket føres ikke længere på fine papkort i en lille plastickasse, men i en computerstyret database. Det var et helvede at taste det hele ind fra papkortene i 1995 ... men nu kan jeg f.eks. søge på alt muligt og få et hurtigt resultat og overblik ud af det. Jeg ved præcis, hvad jeg har af musik ...!!

 

Klassisk piano kvartet (kammermusik) Modern Jazz: Pat Metheny og Antonio Sanchez

...