Om "Frames" på websider


Dette website er opbygget med brug af "Frames" - og alle de "kloge ord" ligger tilgængelige i PDF-filer, som man er velkommen til at hente ned og gemme på sin computer, kigge på og printe ud. Læs om PDF-filer og det nødvendige gratis program Adobe Reader HER.

Mange websites benytter "Frames" som opdeler skærmen i flere mindre dele  - og ofte virker det udmærket. Her på sitet bruges 3 Frames: en yderst i venstre side med "knapper" og en øverst med "logo" - og så den store ramme med det egentlige indhold (tekst), som skiftes ud, når man klikker på noget ... Overskueligt og funktionelt ?? Forhåbentlig ...

Men problemerne på mange websites med Frames kan f.eks. være:

  • Det kikser ofte at printe den slags websider ud - man får måske kun een af "rammerne" ud på papiret i stedet for hele skærmbilledet og kan evt. ikke vælge hvilken af rammerne det bliver !
  • Man kan ikke "bookmarke" en vilkårlig side på websitet - men kun selve startsiden
  • Nogle (ældre) browsere vil slet ikke vise Frames, eller folk har selv fravalgt dem !!
  • Det kan i mange tilfælde virke som spild af sparsom plads på skærmen ...

På dette website har jeg imidlertid holdt stædigt fast ved brugen af "Frames", idet mange af mine brugere/elever ikke er særligt rutinerede (endnu) - og derfor giver den konstante række af knapper i venstre side et godt overblik og en vis tryghed for ikke at fare helt vild :-)

Tilbage