Noahs CV
Home | Tilbage | Om sitet | Noahs CV | Bryllup 2001
 

Books
Action-books
Yin Yang
Sommerferier
Skiferier

Søren "Noah" Nielsen (f. 28-7-1958)
Taffelbays Alle 6, DK-2900 Hellerup
Mobiltelf: 20 82 24 90

Hent PDF-fil: CV, kompetenceprofil, kurser m.v. (opdateret januar 2018)

 • Bor sammen med min søde kone, Pia Mackeldey (pædagog og indtil 2014 leder i en vuggestue - nu på fortjent efterløn) - og tidligere også hendes datter "AK" = Anne Katrine, som i maj 2010 afsluttede sin kandidat-uddanelse i molekylær biomedicin (og fik 12) - og nu har afsluttet en Ph.D. indenfor molekylær biomedicin og noget med kræftforskning på Biocenteret ved Rigshospitalet. Onsdag d. 29. april 2015 blev hun også MOR - og vores dejlige svigersøn Tobias blev FAR til en stor og dejlig dreng, som efter mange overvejelser hedder Vilfred !! Og så fik "vi" sørme også lille Ingrid d. 7. december 2018. Så nu er Vilfred altså storebror :-)
   
 • Jeg er nysproglig student fra Kalundborg Gymnasium i 1977 og uddannet som folkeskolelærer i 1981. Arbejdede derefter i 15 år på Frb. Skole/behandlingshjem, hvor jeg bl.a. mødte Pia i nov. 90 - og vi blev langt om længe gift i 2001. Pludselig har vi også fejret kobberbryllup på Charlottenlund Fort :-)
   
 • Underviste i IT på Niels Brock fra 1996 men blev afskediget lige før jul 2013 i en større sparerunde - havde et halvt års opsigelse og fandt så nyt job på K-nord: handelsskolen i Hillerød, hvor jeg startede 1. august 2014 og blev fast ansat 1. august 2016. En rigtig fin arbejdsplads med en god ledelse ! Nu er jeg gået på efterløn 1. august 2021 efter 7 gode år i Hillerød.
   
 • Interesser: en masse af al slags musik, informationsteknologi, Internet, webdesign, cykelture, rejser og ture i naturen/bjergene, alpint skiløb, James Bond (og film med Sean Connery), mange bøger (bl.a. om specialstyrker  Jægerkorpset, SAS, Fremmedlegionen o.lign.) og romerne, biografier m.m. (jeg læser mange bøger), slappe af i vores have og en del andre ting ... Udover naturligvis vores 2 børnebørn !
   
 • Drømmer om at købe en havkajak en dag og dyrke den slags for sjov og motion. Har bl.a. været på et kursus i havkajak ... og det var sjovt !! Og så vil jeg gerne stå mere på ski :-)
   
 • Mine egne websites:
   
 • Hvis jeg var ung og skulle vælge uddannelse i dag, så ville jeg lære avanceret webprogrammering på computeren OG flyve helikopter. Begge dele er spændende og giver utallige muligheder for jobs og oplevelser både i Danmark og i udlandet ... Fremtiden står/stod lige udenfor døren :-)

   

Støt verdens børn gennem Børnefonden !!


Søren Noah & Pia M.
(Dala-Floda, Sverige 2005)


Havkajak-kursus 2005


Noah i Val Thorens 2004
 

  Flere billeder ??

Den lange historie (en slags CV)

Søren “Noah” Nielsen   (Hvorfor bli'r han kaldt "Søren Noah" - det er sq'u da mærkeligt)
... og hvad betyder yin-yang tegnet egentlig ?

Født 28. juli 1958 kl. 10.50 hjemme i lejligheden på Klosterparkvej 14, 1. tv. i Kalundborg.

Min far, Erik (født 1931 kaldet "Mogge" og "Ørnen"), maskinarbejder og senere arbejdsstudietekniker på traktor- og motorfabrikken Bukh og til sidst driftsleder på fødevarevirksomheden DFØ (Dansk Fryse Økonomi) i Osted. Endvidere lidt konsulentarbejde (som pensionist) hos Motorola. Havde også i mange år en stor side-interesse (og indtægt) som fotograf (tog billederne og fremkaldte dem selv) - og han var faktisk rigtig god til det. Min far døde desværre i marts 2017 ...

Min mor, Alice (født 1933 kaldet "Alice-Ballis" og "Alice-Marengs"), arbejdede bl.a. i byens største isenkræmmerforretning - Carl Rasmussen - indtil jeg var 4½ år, og vi fik min første lillesøster Dorthe i januar 1963. I sommeren 1966 fik vi endnu en lillesøster: Trine. Da Trine blev ældre, arbejdede min mor i en børnehave i flere år - og i dag nyder hun sit velfortjente "otium" på Lundevej i Kalundborg med alle de skavanker som følger med, når man er en ældre pæn dame. Hovedet og livslysten fejler ikke noget !!

Du kan evt. se billeder af familie og venner her


Gik til dans i hele 5 år på “Elin Munk’s Danseinstitut”, var FDF-spejder i 2-3 år, og min første kæreste hed Ida Mæhl - det var vist i 2. klasse :-) Købte en ring til hende i en slikbutik for 2 kroner ...!!

Spillede (græs-) hockey (Kalundborg Hockey Klub som havde flere landsholdsspillere), fodbold (klubben hed faktisk KGB !!), kørte cykelløb i et par år (KCC, hvor verdensmesteren Henrik Djernis kommer fra) og spillede badminton i mange år. Jeg spillede fodbold, indtil jeg skulle rykke op som senior - men vi så efterhånden alt for lidt til fodbolden under træningen, det var konditionstræning det hele og for kedeligt i længden. Så til sidst dyrkede jeg kun "organiseret" sport i skolen og bagefter på seminariet, hvor jeg tog idræt som det ene hovedfag. Jeg spillede dog motionsbadminton, indtil jeg flyttede fra Kalundborg i 1981

Midt i 2.g begyndte jeg at spille trommer i et band, vi kaldte Noah's Ark (senere Witchbrew) og gennem årene i utallige sammenhænge - og jeg spillede til sidst (indtil aug. 2001) en gang om ugen (bare for hyggens skyld) med 10-mands bandet Less Pouls & The Horny Horns. Undervejs har jeg både været i studiet, spillet på Roskilde Festivalen, i Fælledparken og været på danmarksturnéer bl.a. med børnebands fra jobbet (1990-92, Det Blå Rocktog). Jeg spillede f.eks. i band med sangerinden Cæcilie Norby, længe inden hun overhovedet var udvokset og kendt ... Men det blev hun jo senere !

Skolen gik udmærket, og jeg kunne godt li' at gå i skole - jeg kom på Kalundborg Gymnasium efter 2. real (svarer til 9. klasse) og blev nysproglig student i 1977. Ville (naturligvis) oprindelig være brandmand, senere tandlæge ligesom min fætter Peter, og derefter gymnasielærer. Men sidst i 3.g var jeg ved at være lidt træt af skolen, jeg orkede ikke 7 år på universitetet. 4 år på lærerseminarium kunne dog nok lige gå an, og jeg ville gerne undervise “anderledes/besværlige” unge mennesker. Skrev "Speciale C-opgave" og linjefagsopgave i emnet “Integration af fysisk handicappede i idrætsundervisningen”. Integration var et meget hot emne i 1980 - ikke af indvandrere men af handicappede ... Mine linjefag blev tysk (jeg havde fået nok af Hamlet engelsk :-) samt idræt - mest for sjov og for min egen interesse.

Blev altså uddannet som skolelærer på Holbæk Seminarium i 1981: idrætslærer og tysklærer med speciale C (specialundervisning). Da var jeg netop fyldt 23 år og flyttede sammen med min daværende kæreste, Marianne, og en gruppe gode venner, Lisbeth, Sille og Plaschke, til hovedstaden og i kollektiv i et kæmpe hus i Hvidovre (hos Billy Kraul og grevinderne) i et års tid. Derefter boede jeg godt 8 år i Absalonsgade 22 på Vesterbro og ca. 2½ år i Vanløse. Lisbeth er i dag praktiserende læge i Skælskør, Marianne er skolelærer, Plaschke er journalist og Sille er også læge - i Sverige, hvor han har boet sammen med Lotte siden 1985 og bl.a. skrevet doktordisputats om noget svært noget ...

I september 93 flyttede jeg sammen med Pia og hendes datter AK (Anne Katrine) i et hyggeligt gammelt hus i Hellerup. Lørdag d. 10-11-01 var en fantastisk dag, hvor jeg blev gift med Pia (fotos m.m.) i Vor Frue Kirke i Kalundborg !!!

I august 2004 flyttede AK hjemmefra og begyndte at studere på den spritnye uddannelse "molekylær biomedicin" (biomol) på universitetet efter 4 måneder i Australien og New Zealand. Nu forsker hun i kræft (Biocenteret - en afd. af Rigshospitalet) og har en rigtig god kæreste: Tobias (som har studeret nanoteknologi) ... Og de fik begge karakteren "12" ved forsvaret af deres kandidat-opgave ... og senere begge en Ph.D med rosende ord !! Forældre blev de også: onsdag d. 29. april 2015 :-) til søde, sjove og kvikke Vilfred :-) Og lille Ingrid 7. december 2018 !!


Undervisning på skole/beh.hjemmet (ca. 1994)En måned efter lærereksamen (1981) fik jeg et barselsvikariat som lærer på det nystartede "Frederiksberg Skole/behandlingshjem" (Sdr. Fasanvej 16, 2000 F.) - en døgninstitution for adfærdsvanskelige børn og unge - og jeg fik fast ansættelse, da der blev en ledig stilling et halvt år efter. Der var intern skole, ungerne boede på skolen på hver sit værelse, og her underviste jeg faktisk i de næste 15 år (dansk, matematik, engelsk, samtidsorientering, musik/rockband, idræt og EDB - men ikke ret meget tysk !!), indtil stedet skulle lukkes i nov. 1996 p.g.a. politiske forviklinger med Frederiksberg kommune.

OBS: I november 1990 dukkede der pludselig en ny kvindelig pædagog op på skolen - Pia Mackeldey - det slog gnister med det samme, og hun er altså blevet kvinden i mit liv ...!

Dette job gav mig virkelig mange oplevelser - både glæder og sorger. Vi rejste en del, spillede musik og dyrkede meget sport, og jeg kunne godt lide ungerne. Det var heldigvis gensidigt - og jeg var ked af det, da jeg skulle sige farvel. Det var jo en meget stor del af mit voksne liv, jeg her sagde farvel til (fra jeg var 23 til 38 år). Men da fremtiden så noget usikker ud, så stoppede jeg allerede ved sommerferien 96 og havde fået job på en nystartet del af Niels Brock på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Så cyklen kendte stadigvæk vejen selv - det var sjovt nok kun 500 m fra min gamle arbejdsplads.


Lige før julen 1993 havde jeg købt min første (stationære) computer: en 386’er med 4 MB RAM og 145 MB harddisk. I dag har jeg en en bærbar PC med 2000 gange mere RAM og 7000 gange mere plads på harddisken - det er bare skruen uden ende ...! Internet var stort set ukendt til privat brug den gang i 93 ... :-)

Der blev installeret Windows 3.1 fra starten – men det varede længe, før jeg begyndte at arbejde i Windows. Jeg benyttede hovedsagelig Word Perfect 5.1 – det hæderkronede tekstbehandlingsprogram til DOS. Det kendte jeg fra mit arbejde som aktiv i Dansk Cyklist Forbund, hvor jeg i over 10 år var engageret i div. udvalg omkring feriecykling, rådgivning, udgivelse af foldere og hæfter på disse områder, skrev artikler og fungerede som rejse-koordinator og guide på arrangerede cykelrejser for medlemmerne (Live On Tour). Jeg var i 2-3 år med i hovedbestyrelsen i starten af 90'erne - derefter mange år som almindeligt medlem men ikke rigtig "aktiv" længere. Udover at jeg naturligvis cykler hver dag - jeg har aldrig haft kørekort - faktisk har jeg i starten af 2011 meldt mig ud af Cyklistforbundet for at prioritere pengene et andet sted ... og valgte i stedet "Læger uden grænser".

Da jeg opdagede Windows, var jeg solgt til Bill Gates & Co. Monopol eller ej ...

Små 3 år efter jeg havde fået min egen computer, skulle det altså vise sig, at jeg pludselig kunne leve af det her. Jeg underviste i 2 år (i fritiden 1996-98) skolelærere i EDB på Danmark’s Lærerhøjskole på Emdrupvej (nu Danmark's Pædagogiske Universitet, DPU) samt på lokale lærerkurser rundt omkring på skoler. Det var programmer til dansk og matematik samt ikke mindst Internettet og Microsoft Works-pakken, som mange skoler brugte.


Niels Brock startede i 1996 et nyt skoleforløb kaldet HI (Handelsskolernes Intro-forløb) på Peter Bangs Vej (Frederiksberg) og havde endvidere Aktivering af unge arbejdsløse/ledige mellem 18 og 25 år. Og her fik jeg pludselig nyt job lige efter skole/behandlingshjemmet ...

Jeg startede på Niels Brock på HI, idet jeg nok kendte til den mere vanskellige del af disse unge, som for en stor dels vedkommende var tosprogede indvandrere (ligesom mange af eleverne i de sidste par år på skole- behandlingshjemmet).

Efter 4 måneder blev jeg imidlertid engageret mere og mere på Aktivering af unge, hvor man beskæftigede sig en hel del med IT og computere og manglede lærerkræfter til at undervise i PC, Windows, Microsoft Office-pakken, Internettet, webdesign, grafiske programmer m.v. Efter 5-6 måneder underviste jeg udelukkende i IT på aktivering, som jeg også senere blev pædagogisk koordinator for i et par år.

Senere overtog jeg undervisningen i IT på HGV-uddannelsen: "HG for voksne", som er ca. mellem 25 og 50 år og topmotiverede for at lære noget nyt og komme videre med deres livSkønt !! Og jeg startede en hjemmeside til min IT-undervisning med mine egne materialer, som de voksne elever kunne hente, hvis de havde været fraværende. Mig og websitet og mine materialer blev senere belønnet med en "uddannelsespris" og 50.000 kr. fra FUHU. Læs mere :-)

Afdelingen flyttede senere en lille bid over til Finsensvej 27 - og i sommeren 2004 ud på Gullfossgade på Islands Brygge, hvor jeg underviste HGV-elever indtil april 2008 ... Indtil 1. juni 2014  underviste jeg de helt unge elever (17-22 år) i grundfaget IT, matematik m.m. på HG på Niels Brock's "Salg & e-handel" ved Forum i Kbh.

Og 1. august 2014 startede jeg på Knord (handelsskolen i Hillerød), hvor jeg underviste i IT og en masse andet - og det har været rigtig fint. 1. august 2016 blev jeg fastansat - og 1. august 2021 gik jeg på efterløn :-) Tak for i aften.


Der er efterhånden utallige mennesker, som er dygtige til "det med computere"
- og der er mange, som er dygtige til at "undervise".
Men vi er ikke så mange, som er gode til begge dele ... :-)


I øvrigt vil jeg også gerne bruge min viden og erfaringer omkring Internet og webdesign lidt mere "privat-økonomisk" - hvis nogen skulle være interesseret i den slags: IT-undervisning, kursus eller udvikling af en hjemmeside ... ??

Jeg har afholdt kurser i webdesign for folk fra lokalafdelingerne i Dansk Cyklist Forbund, og et par andre "private" kurser indenfor bl.a. Office-pakken og Internet/webdesign.

En stor overraskelse: 15. maj 2002 fik tildelt FUHU's "Uddannelsespris" og 50.000 kr for mit arbejde som IT-lærer på Niels Brock ! Det kan man læse lidt mere om et sted på mit website om IT-undervisningen (via knappen "Søren Noah").

Fra nov. 1999 - nov. 2010 var jeg grundlægger, webmaster og redaktør på et omfattende og meget rost website til ære for mit gamle idol: trommeslageren, komponisten, produceren m.m. Kasper Winding. Det stoppede dog kort før jul 2010, idet Kasper's nye "management" gerne ville gøre brug af domænet kasperwinding.com for at samle alle hans ting eet sted. Det kom der ikke så meget nyt ud af ... ikke så meget i det hele taget.

Endnu en stor omvæltning i livet: Pia og jeg blev bedsteforældre 29. april 2015, da AK & Tobias fik Vilfred, som vi har kæmpe fornøjelse og glæde af !! En dejlig, sød, glad og overkvik dreng :-) Og nu er han endda blevet storebror til Ingrid, som kom til verden 7-12-18 :-) Skønne unger som har meget tid og sjov med.

 

- @ - @ - @ - @ - @ - @ - @ - @ - @ -

MOTTOs:

 • Man skal behandle andre, som man gerne selv vil behandles
 • Det er frustrerende at blive forhindret i at gøre sit arbejde godt
 • Ryd op efter dig selv !
 • En god idé er ikke bedre end en dårlig idé - hvis den ikke bli'r til noget
 • Man kan ikke hjælpe alle - men alle kan hjælpe nogen

Sikre tegn på at man bliver ældre/næsten voksen:

 • Man overvejer i Netto at købe en CD med julens sange - spillet på panfløjte ...
 • Man piller tåclipsene af mountainbiken og sætter mere almindelige pedaler på, fordi det er mere behageligt og praktisk i det daglige
 • Man synes, det er blevet ubekvemt at gå i for stramme bukser. Og det ser også lidt dumt ud - næsten ligeså dumt som de unges hængerøv i bukserne ...:-)
 • Man bruger flere penge på julegaver, end man selv får tilbage
 • ... og så naturligvis den "voksende bare plet" oven på hovedet ... hvor kommer den fra ?

Hjemme hos os støtter vi fast:

Kloge citater fra mine sorte yndlings Ga-Jol æsker:

 • Et er at have ret, noget andet er at få ret (eller omvendt)
 • Ærlighed i små ting, er ikke nogen lille ting
 • Sig ikke alt, hvad du ved - men vid alt, hvad du siger
 • Fanatisme betyder, at man fordobler sine anstrengelser, efter at man har glemt sit mål
 • Det eneste, vi med sikkerhed ved er, at alt er usikkert
 • Ingen opgave er umulig - for den, som ikke skal udføre den selv

 • Og som min lærer i latin og oldtidskundskab på gymnasiet (Ebbe Pramming) sagde: "Alt er relativt". Og han var endda relativ relativist - d.v.s. "alt er relativt men ikke altid" ... Ja, livet er s'qu en svær een ... og yin-yang filosofien passer meget godt her :-) Pramming er desværre død nu og var svært dement til sidst. Jo ... livet er en svær en. Men Pramming var en fin lærer !!

 

Tag et kig på skiturene !!

 

Link gerne til: www.noah2900.dk

Opdateret: juli 2022

Billeder finder du bl.a. under "Billeder" (smart)
samt rundt omkring på sitet.

Check også:

Silveralp (Val Thorens). Her boede vi på skiferien i 99 !

Chamois d'Or ud til pisten (siden 2002)

thorenslogo.gif (4089 bytes)

 

Flere billeder


Søren Noah (2009)